Pastorace manželů I.

29. 1. 2015 13:41
Rubrika: pastorace

Svátost manželství jsme přijali v září 2014. Od toho dne plynula už nějaká doba a došli jsme k tomu, že bychom rádi společně vyrazili na exercicie. Začala jsem tedy hledat na internetu exercicie pro manžele v roce 2015 a našla jsem jen jednu duchovní obnovu ve Vranově u Brna. Napadla mě otázka, proč je na internetu tak málo (jedna) duchovních obnov pro manžele?

1. Nemají čas?

2. Není manželům co nabídnout, proto na internetu nabídky nevisí?

     Nějakou dobu jsem se zabývala první otázkou. Opravdu nemají čas, protože se např. musí o víkendu starat o děti? Napadlo mě ale, že některé děti jsou tak velké, že u babičky jsou taky moc rádi nebo odjíždí na víkendové soustředění pryč. Z mého uvažování se zrodily tři kategorie manželství.

  •   Manželé s malými dětmi (novorozenci až mladší školní věk – když děti nevydrží víc než hodinu a půl / půl den / den / víkend bez rodičů)

 

  •   Manželé s dětmi odrostlými, relativně samostatnými (když děti vydrží víkend bez rodičů (u babičky, v hlídání někoho jiného než rodičů a prarodičů, apod.))

 

  •   Manželé bez dětí (novomanželé a ostatní, co plánují rodičovství trochu později, příp. nemohou mít vlastní děti)

 Zdá se mi, nebo druhá a třetí kategorie (manželé s dětmi odrostlými a bez dětí) jsou kategorií, která si čas dokáže najít, jen když bude chtít.

     Jako optimista jsem si u druhé otázky (Není manželům co nabídnout?) spíše představila variantu, že jen ty nabídky duchovních obnov jen nevisí na internetu. Pak ale tedy vyvstává otázka, co doporučit těm, kteří by se rádi nějaké duchovní obnovy zúčastnili, když stejně tak tápu i já. 

Zobrazeno 1594×

Komentáře

Lucie007

@AlenkaNusl: ano, asi jsem se špatně vyjádřila:-), jen jsem reagovala na tu otázku číslo 2:-)

AlenkaNusl

ano, já jsem si hned na ní odpověděla a vyjádřila jsem se, že patřím do skupiny lidí, kterou vždy hned nenapadne, pod jakým slovním spojením nalézt hledané.

Zobrazit 21 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio